Rólunk írták: A Kanyó Memorial Európa egyik legrangosabb utánpótlástornája

Immáron hetedik alkalommal került megrendezése a Kanyó Memorial, amely manapság már Európa egyik legrangosabb utánpótlás-kézilabdatornája.

A Tatabányai Kézilabda Kft. idén immár hetedik alkalommal rendezte meg a Kanyó Memorialt, amely manapság már nem csupán Európa egyik legjelentősebb utánpótlás-tornájaként, hanem valódi szakmai műhelyként is funkcionál a résztvevő szakemberek részére.

Az idei torna szervezését már novemberben megkezdtük – tudtuk meg Vécsey Gábor főszervezőtől.
– A torna lebonyolítása ötödik éve változatlan. Az elmúlt évekhez hasonlóan két korosztály, az U15 és az U17 számára rendezzük a Kanyó Memorialt, amelyre a hazai presztízsklubok, mint az Éles Kézisuli, a NEKA vagy a Telekom Veszprém mellett topjátékosokat nevelő külföldi egyesületeket hívunk meg. Idén a szlovén Gorenje Velenje és a klubunkkal évek óta szakmai kapcsolatot ápoló svéd Ystads IF érkezett – tudtuk meg a főszervezőtől.

–Minden évben az a célunk, hogy a rendezvény a előző évinél nívósabb legyen. Idén emiatt szerveztünk egy nulladik napot, amelyen valamennyi svéd és szlovén edző és sportvezető, Mocsai Tamás NEKA-ügyvezető, valamint a Tatabánya egykori legendás játékosa, Harsányi Gergely, aki a nemzetközileg is innovatív mentális tréninget nyújtó Yellow Road képviseletében vett részt. Ez a kezdeményezés is erősíti víziómat, miképpen a Kanyó Memorial nem csak mérkőzések lejátszása. Nagyon fontos küldetés a tudás azonosítása, gyűjtése és önzetlen módon való terjesztése – vázolta az idei torna programjait a sportvezető.

– Ami a szervezést illeti, az első Kanyó Memorialt még egymagam szerveztem, később Sebestyén Máté vált állandó segítőmmé, az évek során pedig egyre nőtt az önkéntesek száma. Nagyra értékelem az önkéntes munkát és nagyon bízom a fiatalokban. 15–17 éves sportolóknak szeretnénk életre szóló élményeket adni, ezért jó ötletnek tartottam a fiatalok minden eddiginél határozottabb bevonását. Végül két rutinos edzőkollégával, Vass Dániellel és Vadász Gergővel kiegészülve húszfős önkéntes csapattal kezdtünk dolgozni, akik többnyire a Bárdos László Gimnáziumból érkeztek – emelte ki a sportvezető.

–Minden eddiginél nagyobb volt az elégedettség, a torna fennállása óta a legsimább volt a szervezés. Soha nem kaptunk még ennyi köszönetnyilvánítást és elismerő levelet, telefonhívást, ami természetesen a Tatabányai Kézilabda Kft. számos munkatársának és az önkénteseknek is szól. Hatalmas elismerésnek tartom a sok hazai gratuláció mellett, hogy a szlovén sajtó Európa legrangosabb utánpótlástornájaként írt a Kanyó Memorialról – összegzett Vécsey Gábor.

Forrás: https://www.kemma.hu/sport/helyi-sport/a-kanyo-memorial-mar-europa-legrangosabb-utanpotlastornajakent-tartjak-szamon-1740748/