Kanyó Memorial Csapatbemutatók 2023: Ismerd meg a NEKA-t!

2013. Mindketten ebben az évben születtünk, persze más adottságokkal és küldetéssel. Úgy tűnik, szeretjük egymást és számítunk a másikra. Büszkén hirdetjük, a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia nyári felkészülésében megkerülhetetlen programmá vált az EBA Sports által rendezett Kanyó Memorial.

Az U18 NEKA csapat mestere a Kanyó Antal csapataiban nevelkedett Lehőcz Zoltán, akire sokféleképpen gondolunk mifelénk. Játékos, csapattárs, edző, tanár úr, alapító tag. Barát. Lehőcz Zoli az egyetlen a Kanyó Memorial történelmében, aki két klub színeiben is elhódította a trófeát – kétszer a Tatabányával, kétszer a NEKA-val állhatott a dobogó legfelsőbb fokára.

A NEKA gerincét a tavasszal U16 magyar bajnoki címet szerző csapat alkotja, helyet kapnak azonban a fiatalabb tehetségek is. A boglári fiúk két nappal hamarabb érkezik Tatára, a város ugyanis edzőtáborozásra és csapatépítésre is kiváló lehetőségeket nyújt.

Lehőcz Zoltán: A tavalyi csapatból 6-7 játékossal dolgozom tovább, a többiek a tavalyi U16-os keretből kerültek fel, így mindössze három hete készülünk együtt. A fő bajnokságunknak az U18-as magyar bajnokságot tekintjük, de a keret tagjai idén már felnőtt bajnokságsokban is

edződhetnek. Céljainkat nem eredményben határozzuk meg elsősorban, sokkal inkább az egyéni és a csapatszintű fejlődésre törekszünk, minden téren szeretnénk előrébb lépni. Ezer szállal kötődőm a tornához és a városhoz is, hiszen Kanyó Antal utánpótlásedzőm volt, majd később a felnőtteknél is dolgoztunk együtt, így természetes számomra, hogy visszatérünk ide évről-évre. De nem csak ezért fogadjuk szívesen a meghívást, hanem mert mindig erős hazai és külföldi ellenfelekkel szemben mérettethetjük meg magunkat, ráadásul az időpont is ideális, hiszen a bajnoki rajt előtt jó erőfelmérő, valamint kiváló csapatépítő program. Természetesen szeretnénk jól szerepelni, de a fejlődésen és a csapatkohézió erősítésén van a hangsúly.

A NEKA oroszlánrészt vállal a magyar fiatalok fejlesztésében. Játékosai közül tízen voltak tagjai a VB ezüstérmes junior válogatottnak, az ifjúsági EB-n, valamint az EYOF-on bronzérmet szerző serdülők közül pedig négyen képviselték a NEKA-t.

A NEKA férfi első osztályban szereplő csapata tizenegy saját nevelésű játékossal és 21 év alatti átlagéletkorral végzett a nyolcadik helyen, a felnőtt válogatottban évről évre egyre több NEKA nevelttel találkozhatunk.