Kanyó Memorial Csapatbemutatók 2023: Ismerd meg a Fivers Wien-t!

Tudtad, hogy Bécs nemcsak a világ legélhetőbb városa címét kapta meg, hanem az EBA Sports is kitüntette a legnagyszerűbb szurkolóik miatt?

129 éves örökségük mély gyökereket és gazdag hagyományokat mutat Bécs városának közösségében. 1894-ben alapították, küldetésüknek tekintik a pozitív hatást a sporton túli területeken is, békés együttélésre ösztönözve, állandóan kiállva a gyermekek és fiatalok mellett.

Számos helyről hallottuk éveken keresztül, hogy a Fivers Wien utánpótlása milyen magas szintet képez. A bécsiek első alkalommal vettek részt a tornán és azonnal az első négyben végeztek. Nagyon szimpatikus edzőket és játékosokat ismerhettünk meg, kreatív és harcos kézilabdájuk minden ellenfél számára feladta a leckét. Peter Wallner edzőt arra kértük, avasson be a Fivers Wien történelmébe és mutassa be, honnan ered kultúrájuk, amit idén ismét megcsodálhatunk.

„A FIVERS WAT MARGARETEN több, mint egy klub – az elkötelezettség, a tehetség és az állandó kiválóság egysége a kézilabdában. Utánpótlás korosztályokban az elmúlt 20 évben 133 címet szereztünk, ezeket a sikereket pedig a felnőtt csapatunk is rendre kamatoztatja. A FIVERS ragyogó példája annak, hogy mire képes a szenvedély és a kemény munka.

Személy szerint az utánpótlásba fektetett munka nyűgöz le igazán. Az osztrák első osztályban 20 év átlagéletkor alatt indulunk, bizonyítva a következő generáció tehetségébe vetett hitünket.”

A FIVERS minden évben stabil alapját képezi az osztrák nemzeti válogatottnak – nemcsak a játékosok tekintetében, Peter Wallner edző is a válogatott szakmai stábját erősíti.

„A Kanyó Memorial az a torna, ahol Európa nagy tehetségei egy szép hagyományokkal bíró rendezvényen csaphatnak össze. Egyértelműen ez a torna a felkészülésünk csúcsa. Tavaly az elődöntőig vezetett az útunk, idén is nagyon szeretnénk idáig jutni. A csapat ugyan fiatalabb, ez sokkal inkább motiváció számunkra – mutassák meg az idén fiatalok is, hogy helyük van ebben a kiváló mezőnyben.” – folytatta Peter Wellner.

Nos, kedves FIVERS Wien, a híres bécsi V. kerületének kiválóságai, alig várjuk, hogy ismét a harcosaitok buzdítására érkező szurkolóitoktól legyen hangos a Güntner Aréna!