Kanyó Memorial Csapatbemutatók 2023: Ismerd meg a Elverum Håndball-t!

 „Egy kicsi falu vagyunk az erdő közepén. Senkit nem igazolunk az utánpótlásba, kénytelenek vagyunk jó munkát végezni.” Mi pedig éppen ilyen új partnereket keresünk! Megcsodáltuk már Dániát és Svédországot, de a norvég képzést nem ismerjük elég alaposan. Kitörő örömmel hirdetjük, skandináv kapcsolataink új nagy névvel gazdagodtak: idén először érkezik az Elverum.

A norvég kézilabda város neve ismerősen csenghet a magyar füleknek: Iváncsik Tamás után Máthé Dominik tanult ott sokat az északi kultúráról, az idei szezontól pedig a PLER által nevelt, Telekom Veszprémmel magyar bajnoki címet nyerő Lukács Péter is erősíti őket.

„Nagy megtiszteltetés, hogy meghívtatok minket, igen jókat hallottunk a tornáról. Klubunk közel 80 éve alakult és mély gyökerekkel rendelkezik. Sokat dolgozunk, hogy helyes filozófiával neveljünk és főleg saját nevelésűekkel láthassuk el felnőtt csapatunkat.” – tudtuk meg a szintén Elverum nevelésű Hakon Ekren edzőtől. „A norvég válogatottat később kétszer is világbajnoki döntőbe juttató Christian Berge érkezése nagy lépés volt a klub életében, azóta is évről évre fejlődik a felnőtt csapat, jelenleg Borge Lund irányításával. Ezért minden évben keményebben kell küzdeniük a fiataloknak, hogy a felnőtt csapatba kerüljenek. A Kanyó Memorial kiváló lehetőség, hogy Európa különböző stílusú kézilabdáival találkozhassunk és felmérjük, hol tart a tudásunk egy ilyen komoly, nemzetközi mezőnyben.”

Az Elverum neveltjei rendszeresen megtalálhatóak Európa top klubjaiban, akik komoly rutint szerezve szívesen térnek haza karrierjüknek késői éveire, hogy a fiatalokat mentorálják. Az elmúlt években ezt az utat járta be Magnus Gullerud (Kolstad), Petter Øverby (THW Kiel), Erik Toft (KIF Kolding) vagy Håkon Ekren (Cesson Rennes).

„Tudjuk, hogy újoncok vagyunk ebben a rendkívül erős mezőnyben, de hiszünk benne, hogy csak így lehet fejlődni. Ha nem is érünk fel a dobogó csúcsára, sokkal többet ér ez a megmérettetés, mintha gyenge csapatok ellen győznénk.”

Kedves norvég sportbarátaink, az EBA Sports csapata nagyon várja, hogy személyesen is megismerjen Titeket!